UNESCO loovlinn Viljandi otsib linnameistrit

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi otsib linnameistrit, kes elavdaks siinset loomeelu. Pildil lossimäed.
Viljandi otsib linnameistrit, kes elavdaks siinset loomeelu. Pildil lossimäed. Foto: Marko Saarm

UNESCO käsitöö ja rahvakunsti loovlinnade võrgustikku kuuluv Viljandi otsib linnameistrit, kes edendaks aasta lõpuni siinset loomeelu ning aitaks kujundada Viljandi mainet rahvusvaheliselt tuntud loovlinnana.

Viljandi linnavalitsuse pressiteates on kirjas, et stipendiumikonkursile, mille käigus linnameister välja valitakse, oodatakse kandideerima käsitöö, rahvakunsti või nendega seotud loovalade meistreid. "Konkursiga tahame leida inimese, kes aitaks oma tegevusega Viljandil UNESCO loovlinnana silma paista, kaasates sealjuures meie enda kogukonda ja pakuks põnevust ka inimestele väljaspool Viljandit. Viljandi ja siinsed loovaladega tegelevad inimesed väärivad nii loovlinna tiitlit kui ka suuremat tuntust," ütles Viljandi linnapea Madis Timpson.

UNESCO loovlinna tegevusi koordineeriva töörühma eestvedaja Ave Matsini sõnul sobivad stipendiumikonkursile kandideerima pärimust ja kultuuri hindavad meistrid. "2021. aasta teema on parandamine ja me ootame linnameistrit, keda see teema kõnetab. Otsime jätkusuutlikult mõtlevat oma ala professionaali, kes oskab oma tegudega linna elu paremaks teha ja vanadele asjadele uut elu sisse puhuda. Olgu ta siis jutuvestja, muusik, käsitööline või disainer," kõneles Matsin.

Stipendiumikonkursil osalemiseks tuleb esitada isiklik nägemus linnameistri rollist ning panusest linnaelu elavdamisse ja maine parandamisse. Samuti ülevaade oma viimase viie aasta loomingust ning sellest, mida linnameistriks olemise aastal ellu plaanitakse viia. 

Stipendiumi suurus on 2000 eurot ning selle annavad koostöös välja Viljandi linn, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Eesti kultuurkapital. Stipendium antakse isikule, kelle esitatud nägemus linnameistri rollist ning senistest ja kavandatavatest loomingulistest tegevustest ühtib enim Viljandi kui UNESCO loovlinna põhimõtete ja eesmärkidega.

Stipendiumi saaja väljaselgitamiseks moodustatakse ekspertkomisjon, millesse kuuluvad Eesti rahvakultuuri keskuse, pärimusmuusika keskuse, Kondase keskuse, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Viljandi linnavalitsuse ja muuseumi määratud esindajad.

Stipendiumikonkursi tingimustega ja Viljandi kui UNESCO käsitöö ja rahvakunsti loovlinna tegevustega saab lähemalt tutvuda Viljandi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles