Noortetuba kutsub kodulinna puhastama

Sakala
Copy
Muusik Jalmar Vabarna on Viljandit aidanud puhastada prügijooksuga, kaasates linnakodanikke looval viisil jooksujalul prügikorjamisse. Foto on tehtud 2018. aastal.
Muusik Jalmar Vabarna on Viljandit aidanud puhastada prügijooksuga, kaasates linnakodanikke looval viisil jooksujalul prügikorjamisse. Foto on tehtud 2018. aastal. Foto: Marko Saarm

Viljandi avatud noortetuba (VANT) kutsub kõiki linlasi Viljandis jalutades tänavatelt prügi üles korjama.

Noortekeskus pöörab sel aastal rohkem tähelepanu keskkonnale ja selle hoidmisele ning aprillis on keskkonna teema eriti fookuses. "Jagame noortele teemakohast infot ja pisikesi nippe, mida igaüks ise saab teha selleks, et oma jalajälge vähendada ja kujundada keskkonda hoidvamaid harjumusi," ütles avatud VANT-i juhataja Ege Enok.

VANT-i meeskond korjab 17. märtsist igal kolmapäeval kodutänavatelt prügi ning kutsub üles noori ja peresid sedasama tegema.

Noortekeskuse juhataja sõnul esitatakse igal nädalal prügi korjamise väljakutse ühele Viljandis tegutsevale asutusele või organisatsioonile. "Just praegu, mil lumi on sulanud, on maas palju prügi märgata," sõnas Enok. "Oleme ülimalt tänulikud, et meie üleskutsega on juba haakunud Sakala keskus ja Viljandi huvikool.“

Selleks, et linna prügist puhtamaks saada, kutsub VANT prügi korjamisega ühinema kõiki linlasi. "Jalutuskäigule minnes võiks panna taskusse kindad ja tühja koti ning teel näiteks poodi või tööle korjata prügi kaasavõetud kotti ja siis lähimasse prügikasti visata," rääkis Enok. "Ka 15 minutit panustamist on juba tänuväärne ning me oleksime eriti õnnelikud, kui prügi üldse maha ei satuks."

Enok lisas, et kuigi noortekeskus teeb prügikorjamise väljakutseid kolmapäeviti, võib linna puhtuse nimel tegutseda ka kõigil teistel päevadel.

Korjatud prügist võib teha foto, jagada seda oma ühismeedia kontol ning märkida sinna juurde #viljandipuhtaks ja @viljandiavatudnoortetuba.

Nii on ka VANT-i meeskonnal ülevaade väljakutses osalejatest.

Rohkem infot prügi korjamise väljakutse kohta leiab noortekeskuse Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles