Kas Viljandis on veebilevi kohutav? Riigikogu kuulis kaht arvamust (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandimaalt valitud riigikogu liikmed Helmen Kütt ja Helir-Valdor Seeder osalesid mõlemad neljapäeval istungil veebi teel.
Viljandimaalt valitud riigikogu liikmed Helmen Kütt ja Helir-Valdor Seeder osalesid mõlemad neljapäeval istungil veebi teel. Foto: Eero Vabamägi, Madis Veltman

Neljapäevasel riigikogu istungil, millel peaminister Kaja Kallas tegi poliitilise avalduse Eesti elu korraldamisest koroonaviiruse tingimustes, tekkis mõttevahetus Viljandi veebiühenduse teemal, mis kodus töötanud Helir-Valdor Seedri arvates on kohutav ja Helmen Küti hinnangul aga suurepärane.

Saadikutel tuleb aeg-ajalt teha veebi vahendusel kaugtööd ning Helir-Valdor Seeder ja Helmen Kütt olid neljapäeval kodulinnas ning jälgisid istungit arvuti vahendusel. Pärast Kaja Kallase ettekande kuulamist ja sellel järgnenud peaaegu kahe tunni pikkusi läbirääkimisi võttis sõna Isamaa liider Helir-Valdor Seeder, kes kurtis, et veebiühendus tema ja riigikogu saali vahel on olnud kahe ja poole tunni jooksul kohutav.

"Olen olnud enamuse istungeid füüsiliselt kohapeal ja väga harva kasutan võimalust kaugtöö formaadis töötada," selgitas ta. "Pean tunnistama, et see tänane ühendus on olnud lihtsalt kohutav."

Seeder ütles, et ei tahtnud segada istungit, aga side katkes tal korduvalt. "Läbirääkimistest kuulsin ma vahest kümme protsenti ja ma olin sunnitud ka fraktsiooni nimel läbirääkimistel osalemisest loobuma," nentis ta. Tema eest pidas kõne teine fraktsiooni liige, sest sideühenduse katked olid Seedri kinnitusel lihtsalt kohutavad.

"Ja ma ei ole kuskil metsa taga, vaid ma olen Viljandi kesklinnas, kus peaks olema ühendus. Ja see oli minu informatsioon juhatusele teadmiseks, et me peame midagi ette võtma. Sellises formaadis töötada lihtsalt ei ole normaalne," oli Seedri sõnum.

Paar minutit hiljem võttis sõna sotsiaaldemokraatide esindaja Helmen Kütt, kes soovis kolleegidele teatada, et Viljandis on veebilevi väga hea. "Et ei jääks mulje, et Viljandi linn on pommiaugus, levi ei ole, siis mina võin öelda, töötades praegu Viljandist, et levi on olnud suurepärane kogu istungi vältel," kinnitas ta.

Riigikogu esimees Jüri Ratas tänase seepeale Viljandi saadikuid. "Väga suur tänu selle otsereportaaži eest Viljandi linnast. See on praegu tõesti oluline meile, ja mul on hea meel, et ühes kohas ikkagi see töö on toiminud hästi," sõnas ta.

Teadmata jääb, kas riigikogu juhi sõnavõtt oli irooniline või siiralt arvatud. Ratas lisas, et olukord seab suure eesmärgi niinimetatud viimase miili kohalejõudmiseks kõigini, kes seda soovivad. "Kas siis ühel pool või teisel pool Viljandi järve. Pingutame selle nimel," lõpetas Ratas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles