RÄÄGI KAASA! ⟩ Magistrant uurib lugejate rahulolu Sakalaga

Sakala
Copy
Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni õppekava magistrant Lotte Parksepp uurib maakonnalehtede lugejate rahulolu digisisuga.
Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni õppekava magistrant Lotte Parksepp uurib maakonnalehtede lugejate rahulolu digisisuga. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Lotte Parksepp kutsub kõiki Sakala lugejaid avaldama oma arvamust kohaliku ajakirjanduse kohta. Magistritöös "Maakonnalehe lugejate ootused digisisule" uurib Parksepp lehelugejate suhet oma maakonna meediakajastusega. 

"Minu esimene mälestus oma maakonna lehest on minust ja mu õest kohalikul kultuuriüritusel tehtud pilt, mis ootamatult lehte pandi," meenutas Parksepp. "Meil on see leht endiselt alles, see on füüsiline tõestus mu esimesest ajakirjandusega seotud elevushetkest."

Oma magistritöös keskendubki Parksepp maakonnalehtede lugejatele, et välja selgitada, kas ja kuidas maakonnaleht praeguses digitaalses infokülluses inimeste vajadusi täidab. 

Parksepp tõdes, et kohalikku meediat, sealhulgas maakonnalehte, peetakse tihti inimeste esimeseks lähemaks kokkupuuteks meediaga. Samuti on maakonnalehel oluline ülesanne olla kogukonna looja ja kokkutooja, inimeste harija ja informatsiooni edastaja. "Selleks, et teada, kuidas maakonnaleht nende ülesannete täitmisega hakkama saab, on vaja teie, lugejate arvamust," ärgitas Parksepp.

Anonüümne küsimustiku täitmine võtab aega umbes 15 minutit ja annab panuse nii Lotte Parksepa magistritöö valmimisse kui maakonnalehtede võimalikku edendamisse. Küsimustikku saab täita siin.

Lisaks Sakalale uurib Lotte Parksepp Saarte Häält, Vooremaad ja Võrumaa Teatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles