Suurpered saavad suurt stipendiumi taotleda

Margus Haav
, reporter
Copy
Aasta suurpere konkursile esitati kahe aasta eest 30 peret. Fotol tunnustustüritus aastast 2019. 

 
Aasta suurpere konkursile esitati kahe aasta eest 30 peret. Fotol tunnustustüritus aastast 2019.   Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti lasterikaste perede liit kutsub Viljandimaa elanikke üles tegusaid ja inspireerivaid perekondi märkama ning neid Bigbanki väljapandud 10 000-eurose stipendiumiga aasta suurpere konkursile esitama. 

Viljandimaal elab 217 perekonda, kus lapsi on neli või rohkem. Möödunud aastal osales konkursil viis Viljandimaa suurperet.

Eesti lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on möödunud aasta pakkunud peredele küll suuri proovikive, kuid kinkinud palju võimalusi perekeskseks ajaviitmiseks ja üksteisele olemas olemiseks. 

"Kodudest on saanud koolid, lasteaiad ja huviringid ning peaaegu iga lapsevanem on omandanud täiskohaga lisatöö õpetaja, treeneri või juhendajana," rääkis Õunap. "Suurpered on nutikad: jõud ühendatakse, üksteist aidatakse ning üheskoos saavad kodused toimetused kiirelt tehtud. Aasta suurpere tiitliga soovime tänada hakkajat perekonda, kes on keerulisest ajast hoolimata suutnud säilitada positiivse meele ning olnud eeskujuks teistele perekondadele." 

Aasta suurpere konkurss tuleb kahteteistkümnendat korda. Sellest on oodatud osa võtma kõik tegusad ja toimekad vähemalt nelja lapsega perekonnad. Kandidaate  saavad esitada 19. aprillini kõik Eesti inimesed: perekonnad ise, suurpere töökaaslased, pereliikmed, tuttavad ja sõbrad. Selleks on vaja täita Eesti lasterikaste perede liidu veebilehel ankeet. Aasta suurpere selgub emadepäeval, 9. mail.

Mullu osales konkursil 76 peret, tiitli võitis kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Toimekas perekond elab isa Aivo rajatud moodsas kodus vanas koolimajas, kuhu mahub lisaks šokolaadivabrik koos kodukohvikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles