Kultuuriakadeemia kunstide keskus sulgeb uksed (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Tartu vanas anatoomikumis kodu leidnud kunstide keskus avati 2017. aasta septembris.
Tartu vanas anatoomikumis kodu leidnud kunstide keskus avati 2017. aasta septembris. Foto: Margus Ansu

31. augustil lõpetab tegevuse Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia haldusalasse kuuluv kunstide keskus, mis asub Tartus Toomemäel vanas anatoomikumis. Ülikool andis teada, et vabade kunstide professuur ning keskuses antud kunstide ja tehnoloogia õpetaja magistriõppekava ained jätkuvad.

Kultuuriakadeemia juhi Juko-Mart Kõlari sõnul oli kunstide keskuse sulgemine keeruline otsus, sest selle töötajad on oma tööd teinud väga hästi ja pühendunult. Keskuse sulgemise peamine põhjus on kõrghariduse püsiv alarahastus. Selles olukorras peab ülikool pidevalt hindama, mida ta suudab teha ja mida mitte. 

"Minu kui kultuuriakadeemia direktori esmane ülesanne on tagada Viljandi kultuuriakadeemia jätkusuutlik areng, kuid meie finantsolukord seda paraku ei võimaldanud. Mitmed kesksed õppekavad olid alarahastatud ja seetõttu oli üha keerulisem kasvava palgasurve tingimustes läbi rääkida käsunduslepingu alusel töötavate õppejõududega, keda meil on enamik," rääkis Kõlar.

Ülikool kinnitab, et loometegevuse arendamine on talle endiselt oluline. Nii jätkub vabade kunstide professuur, mis viiakse 1. septembrist kultuuriteaduste instituudi haldusalasse. Kunstide keskuse ruumides antud kunstide ja tehnoloogia õpetaja magistriõppekava ained jäävad ka edaspidi kultuuriakadeemia hallata. Selle kevadsemestri ained on üliõpilastel võimalik kunstide keskuses ära lõpetada. Kunsti ja kultuuri vabaaineid saab edaspidi võtta Viljandi kultuuriakadeemias ning teistes humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna instituutides. Üliõpilasmajas jätkuvad need tegevused, mille eest said üliõpilased seni kunstide keskuse kaudu ainepunkte.

Tartu vanas anatoomikumis asuv kunstide keskus loodi 2017. aasta septembris, et koordineerida kunstide õpet Tartu ülikoolis ning toetada üliõpilasi oma põhieriala omandamises ja rakendamises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles