Mati Ilisson: kas vähene haldussuutlikkus või varjatud poliitmängud Mulgi valla laste arvelt?

Mati Ilisson
, poliitikavaatleja
Copy
Mati Ilisson: «Mulgi valla inimesed vajavad juhte, kes oskavad seada kõrgeid sihte, leppida kokku ühistes arengusuundades ja eesmärkides ning tekitada piirkonnas sünergia ja selgelt arengule suunatud hingamine.»
Mati Ilisson: «Mulgi valla inimesed vajavad juhte, kes oskavad seada kõrgeid sihte, leppida kokku ühistes arengusuundades ja eesmärkides ning tekitada piirkonnas sünergia ja selgelt arengule suunatud hingamine.» Foto: Marko Saarm

2017. AASTA haldusreformi olulisimaks eesmärgiks seati kohalike omavalitsuste võimekuse suurendamine, sest mõni omavalitsus oli finantspotentsiaali, ametnike arvu ja teenuste pakkumist silmas pidades selgelt vähem võimekas kui teine. Nüüdseks on haldusreformist möödas peaaegu neli aastat ja on õige aeg eri aspekte käsitleda.

Jagades oma elu ja tegemisi Tallinna ja Mulgimaa vahel, on olnud põnev jälgida, mismoodi edenevad asjad Mulgi vallas. Mõisaküla linna ning Karksi, Abja ja Halliste valla ühinemisel moodustunud omavalitsuse eri teenuste pakkumise võimekus vajab põhjalikku analüüsi ning seetõttu ma sellel praegu ei peatu. Küll aga on võimalik hinnata olukorda üldisemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles