PÄEVAINTERVJUU ⟩ Väärikad kuulavad videoloenguid ning saavad lohutuskingiks ristsõnu

Üllar Priks
, reporter
Copy
33 õnnelikku saavad Piret Ausilt kingiks ristsõna. Pildil valmistabki ta väärikate nõukoja juhi Maia Niiduga (paremal) ajakirju laialisaatmiseks ette.
33 õnnelikku saavad Piret Ausilt kingiks ristsõna. Pildil valmistabki ta väärikate nõukoja juhi Maia Niiduga (paremal) ajakirju laialisaatmiseks ette. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli väärikate ülikooli Viljandi programmijuht Piret Aus kohtus suurema hulga programmi tudengitega korraga viimati möödunud sügisel. Edasi on tulnud õppuritel teadmiseteri koguda väiksemates rühmades või veebi vahendusel. Jõudumööda on Aus väärikatele helistanud või neid vaatamas käinud, kuid nüüd plaanib ta fortuuna väljavalituile koduuksele ajuragistamist viia.

Piret Aus, keriks alustuseks ajaratast tagasi. Rääkige, millega tegelesid väärikad enne pandeemia saabumist!

Oi, väärikate ülikoolil läks väga kenasti. Auditoorsed loengud olid kord kuus teisipäeviti. Olime juba Sakala keskusesse kolinud, sest kultuuriakadeemia kolm ruumi jäid väikeseks ja pidime eri ruumide vahel videosilda ehitama. Tippaegadel on meil üle 200 inimese loengus osalenud.

Lõppevaks, eriliseks õppeaastaks registreerus 172 õppurit. Oli ootus, et sügisel lähevad loengud käima. Saime isegi korra auditooriumis kokku, aga seda väiksemates rühmades. Vaatasime avaaktust videoloenguna. Paljudel pole ju kodus arvutit, piisavalt võimekat internetiühendust või ei osata kõiki neid zuume, duudleid ja muudleid käima panna ning see oli tore alternatiiv suurtele loengutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles