Kultuuriakadeemia paneb loovlinnas käima asjade parandamise töötoa

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Ave Matsin, kes loovlinna projekti koordineerib, ütles, et selle aasta teema on parandamine. Vanade praktikate meeldetuletamine aitab tema hinnangul praegusest olukorrast väljuda parema meelega.
Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Ave Matsin, kes loovlinna projekti koordineerib, ütles, et selle aasta teema on parandamine. Vanade praktikate meeldetuletamine aitab tema hinnangul praegusest olukorrast väljuda parema meelega. Foto: Elmo Riig

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia loovlinna töörühm asub linnameistrit otsima ja korraldab linnarahvale käsitöötubasid. Kui linnavolikogu ideed toetab, alustatakse asjade parandamise töötoast. Linnameistri konkurss kuulutatakse välja järgmisel nädalal.

Viljandi kuulub käsitöö- ja rahvakunstilinnana UNESCO loovlinnade võrgustikku 2019. aastast, sellekohaseid ettevõtmisi hakatakse korraldama aga alles sel kevadel. Korraldustoimkond, mida juhib kultuuriakadeemia, valis aasta teemaks parandamise ja teeb linnakodanikele avatud töötubade ehk paranduskohvikute sarja. Plaanis on vana mööbli, jalgrataste ja akende parandamise töötuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles