Linna parimad matemaatikatundjad said selgeks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Endise Viljandi linnapea August Maramaa auks lahendati matemaatikaülesandeid 30. korda. Pandeemia tõttu ei olnud võimalik võitjaid autasustada tavapärasel moel.
Endise Viljandi linnapea August Maramaa auks lahendati matemaatikaülesandeid 30. korda. Pandeemia tõttu ei olnud võimalik võitjaid autasustada tavapärasel moel. Foto: Marko Saarm

Viljandi aukodaniku ja legendaarse linnapea August Maramaa nimelise matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjad selgusid päeval, mil Maramaa sünnist möödus 140 aastat.

August Maramaa nimeline matemaatikavõistlus oli kolmekümnendat korda ning ülesandeid lahendati 10. märtsil.

"Täna on legendaarse Viljandi linnapea August Maramaa 140. sünniaastapäev ning just täna on eriti hea tõdeda, et Maramaa matemaatikavõistlusest on saanud juba 30 aastat kestnud traditsioon, mis osalejatele endiselt põnevust pakub," ütles võistluse patroon, Viljandi linnapea Madis Timpson. "Suur tänu kõigile, kes seda võistlust läbi aastate elus on hoidnud ning sellega noortesse matemaatikahuvi süstinud."

Võistlus peeti sel aastal kolmes koolis: Kesklinna ja Jakobsoni koolis ning Viljandi gümnaasiumis. Võistlema kutsuti 32 õpilast Jakobsoni, Kesklinna, Kalmetu, Saarepeedi, Suure-Jaani ja Võhma põhikoolist ning Viljandi gümnaasiumist.

Ülesandeid koostasid ja lahendusi kontrollisid Airi Lang ja Heli Liigand Paalalinna koolist ning Merle Sukk ja Toomas Rähn Viljandi gümnaasiumist. Võistluse peakorraldaja on Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Toomas Rähn.

Kui tavapäraselt antakse parimatele tunnustused Maramaa sünniaastapäeva paiku aktusel, siis sellel aastal lükkub koosviibimine koroonaolukorra ja kehtivate piirangute tõttu edasi. Kui tunnustuste kätteandmise korralduses on midagi selgunud, antakse sellest asjaosalistele teada.

Võistluse juubeliaasta puhul ilmus raamat "30 Maramaa võistlust", mille koostas peakorraldaja Toomas Rähn. Trükisesse on talletatud viimase 10 aasta võistluste ülesanded, lahendused ja tulemused. Samuti leiab raamatust meenutusi inimestelt, kes on võistluse organiseerimisega seotud olnud.

Esimene August Maramaa nimeline matemaatikavõistlus oli 6. märtsil 1992 tollases Viljandi 4. keskkoolis. Võistluse algatasid matemaatikaõpetajad Andres Haavasalu ja Alu Külm.

PARIMAD

2021. aasta August Maramaa nimelise matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjad selgusid kolmes vanuserühmas.

VII-VIII klass

1. koht Helena Marie Hannus, Viljandi Kesklinna kool (õpetaja Anneli Luik)

2. koht Artur Andreson, Viljandi Jakobsoni kool (õpetaja Aivi Pent)

3. koht Hugo Soo, Saarepeedi kool (õpetaja Õnne Aver)

IX-X klass

1. koht Jan Erik Jakstein, Viljandi gümnaasium (õpetaja Kätlin Ingi)

2. koht Janeli Sillaots, Viljandi Jakobsoni kool (õpetaja Tiina Vilberg)

3. koht Eric Richard Kogerman, Viljandi gümnaasium (õpetaja Kätlin Ingi)

XI-XII klass

1. koht Kristjan Uus, Viljandi gümnaasium (õpetaja Margit Nuija)

2. koht Ranel Savolainen, Viljandi gümnaasium (õpetaja Malle Eglit)

3. koht Johannes Rebane, Viljandi gümnaasium (õpetaja Malle Eglit)

Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles