Täna möödub 140 aastat legendaarse linnapea sünnist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Linnapea Madis Timpson asetas tähtpäeva puhul August Maramaa kuju juurde lillekorvi.
Linnapea Madis Timpson asetas tähtpäeva puhul August Maramaa kuju juurde lillekorvi. Foto: Viljandi linnavalitsus

Täna, 6. aprillil möödub 140 aastat legendaarse linnapea August Maramaa sünnist. Selle puhul asetas Viljandi linnapea Madis Timpson raekoja kõrval seisva August Maramaa skulptuuri juurde lillekorvi.

August Maramaa oli Viljandi linnapea ligi 16 aastat. Linnapeana pühendus ta sellele, et Viljandist saaks kaunis sisemaa puhkelinn, kus on arenenud äritegevus ja tööstus ning kus on palju rohelust.

"Ma arvan, et Maramaa pühendused ja tegemised on paljuski kaasa aidanud sellele, et tänane Viljandi on ettevõtlik ja turistidele ideaalne looduskaunis puhkekoht. Ka nüüd võtame eeskujuks tema julgeid ideid ning suunda linna juhtimisel ja Viljandi arendamisel," ütles linnapea Madis Timpson linnavalitsuse lähetatud pressiteate vahendusel. "Ja kuigi täna asetasin lillekorvi August Maramaa kuju juurde, on see kaudselt tänuavaldus kõikidele Viljandi linnapeadele läbi ajaloo. Ma olen kindel, et nad kõik on teinud oma tööd südamega. Ilma nendeta ei oleks me täna siin, kus me oleme."

Viljandi linnavolikogu tunnustas August Maramaa suuri teeneid linna ees ja otsustas 31. mail 1996 anda talle postuumselt Viljandi aukodaniku nimetuse. Legendaarse linnapea mälestuse jäädvustamiseks kujundas kunstnik Aili Vahtrapuu Maramaa ja tema koera Neffi elusuuruses skulptuuri raekoja kõrvale Trepimäe algusesse. See avati 3. augustil 2007. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles