Kaasava eelarve võidutöö valmib mai lõpuks

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi kaasavat eelarvet võitis idee, millega tahetakse Jakobsoni kooli ette rajada jalakäjatele eraldi ala.
Viljandi kaasavat eelarvet võitis idee, millega tahetakse Jakobsoni kooli ette rajada jalakäjatele eraldi ala. Foto: Kuvatõmmis

Viljandi linnavalitsus andis teada, et eelmisel neljapäeval otsustati tunnistada Viljandi kaasava eelarve ideevõistluse võidutöö, Jakobsoni kooli jalakäijate ala laiendamise elluviimiseks korraldatud riigihanke võitjaks osaühing Stone House, kelle pakkumine hinnaga 25 779 eurot koos käibemaksuga osutus soodsaimaks.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini sõnul tehakse kaasava eelarve võiduidee teoks mai lõpuks. "Esialgu oli Jakobsoni kooli soov planeerida ehitustöö suveperioodi, kuid sellise väikse mahuga ettevõtmiseks oleks olnud teedeehituse kõrghooajal keeruline töö tegijat leida," selgitas Märtin. "Praegu on õpilased distantsõppel ning koolimajas ja selle ümber liigutakse minimaalselt. Tänu sellele saime kooliga kokkuleppele ning saame ehitusega juba enne suve alustada."

Kaasava eelarve võiduidee näeb ette, et Jakobsoni kooli esiselt platsilt eemaldatakse osa puid ja hekk ning rajatakse jalakäijatele kõnniteeplaatidega sillutis. Samuti peab ala olema valgustatud ning sinna paigutatakse pingid, et oleks mugav sõidukit oodata.

Märtin ütles, et Jakobsoni kooliga on kokku lepitud täpsed lahendused ja muudatused idee elluviimiseks. "Esialgu oli plaanis paigutada valgustid sillutuskivi sisse maasse, kuid lõpliku lahendusena paigaldame parkla juures olevatele tänavavalgustipostidele kaheharulised valgustid, mis valgustavad nii parklat kui jalakäijate ala," selgitas Märtin. "Muus osas teostame idee nii, nagu Jakobsoni kool selle kaasava eelarve hääletusele esitas."

Kokku läheb Jakobsoni kooli jalakäijate ala maksma 29 497 eurot. Hanke võitja, osaühing Stone House ehitab selle 25 779 euroga. Sellele lisanduvad valgustid hinnaga 1023 eurot. Nende lahendust pakub Viljandi Veevärk ning need paigaldab osaühing MSA Elekter. Betoonist ringikujulised pingid, mille saamiseks korraldas linnavalitsus eraldi hanke, maksavad 2694 eurot.

Jakobsoni kooli majaesine liiklussõlm on kaasava eelarve idee esitajate sõnutsi kooli töötajatele, lapsevanematele ja linnarahvale muret teinud juba aastaid. Parkla vastas oleva Riia maantee ja Puidu tänava ristmiku ehitustööd leevendasid muret vaid osaliselt ning seega tekkis plaan rajada koolimaja ette jalakäijate ala. Võiduidee elluviimiseks on ette nähtud 30 000 eurot.

Mullu võitis Viljandi kaasava eelarve Kesklinna kooli ja huvikooli seikluslinnaku idee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles