AMETLIK Viljandi Tulevik sai abiväe Usbekistanist (1)

Priscilla Õmblus
Copy
Tuleviku esindusmeeskonna värskeim täiendus Abubakir Muydinov hakkab kandma särki numbriga 7.
Tuleviku esindusmeeskonna värskeim täiendus Abubakir Muydinov hakkab kandma särki numbriga 7. Foto: Marek Tiits

Eile õhtul teatas Viljandi Tuleviku jalgpalliklubi, et sel nädalal sai lõpu ootamatult pikaks kujunenud asjaajamiste rägastik, millesse oli takerdunud Usbekistani vasakääre, 20-aastase Abubakir Muydinovi liitumine Viljandi Tulevikuga. Nüüd on vajalikud dokumendid leidnud tee õigesse kohta ning kauge riigi mängumees Tuleviku koosseisu üles antud.

Muydinov saabus Viljandisse juba aasta algul ning tegi meeskonnaga kaasa kogu hooajaeelse ettevalmistuse. Vahepeal traumaga kimpu jäänud, ent sellest siiski üle saanud ääremängijaga alustati seejärel lepingu sõlmimist, ent sel teekonnal põrkuti mitme ootamatu bürokraatliku takistuse otsa. Et Tulevik kõik vajalikud paberid siiski õigeagselt esitatud sai, osutus Muydinovi ülesandmine meeskonda dokumenditöö lõpetamise järel võimalikuks ka pärast hooaja algust ning tärmini kukkumist.

Abubakir Muydinov on Usbekistani kõrgliiga mitmekordse meisterklubi Taškendi Bunyodkori kasvandik, kes edutati klubi noortesüsteemist esindusmeeskonda 2019. aastal. Juba samal aastal liitus ta aga Araabia Ühendemiraatide klubi Al-Nasriga. Mullu liikus ta Ühendemiraatidest Portugali ning ühines esiliigas palliva Leixões SC U-23 meeskonnaga, kus teda teine Tuleviku mees, Ridwan Babatunde juba ees ootas. Koroonapandeemia tõttu peatunud Portugali jalgpallielust tingitult aga läksid tema teed Leixõesiga peagi lahku ning pool aastat hiljem leidis Muydinov tee Viljandisse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles