Soomaa viies aastaaeg on tänavu kiitsuke. Aga rahvas naudib täiel rinnal

Priscilla Õmblus
Copy
Vaatamata sellele, et tänavu pole Soomaa viies hooaeg nii võimas kui mõned aastad tagasi, naudib rahvas looduses viibimist täiel rinnal. Inimesi jagub pikal nädalavahetusel nii kanuudesse kui matkaradadele.
Vaatamata sellele, et tänavu pole Soomaa viies hooaeg nii võimas kui mõned aastad tagasi, naudib rahvas looduses viibimist täiel rinnal. Inimesi jagub pikal nädalavahetusel nii kanuudesse kui matkaradadele. Foto: Aivar Ruukel

Teatavasti on Soomaal iga viies aastaaeg oma nägu: on aastaid, mil sealsed metsad ja teed on vee all, nõnda et seal puude vahel kanuuga libiseda kannatab. Tänavu on need olud teps teisiti: olgugi et suurvesi pressib üle kallaste, võib suisa öelda, et tegu on ühe läbi aegade madalama üleujutusega.

"See aasta on jah siuke lugu: võib öelda, et see on läbi aegade üks madalamaid üleujutusi," tõdes parasjagu kanuutajatega toimetanud Soomaa loodusgiid Aivar Ruukel. "Oi, aga kanuutajaid jagub, matkarajad on inimesi täis."

Seejuures meenutasime üheskoos, mismoodi mõned aastad tagasi sai kanuudega puude vahel slaalomit sõita. "Sellest on asi kaugel. Praegu on ikka madal see suurvesi," tõdes ta ning lisas kärmelt: "Aga inimestele meeldib! Samas ongi ju vähe alternatiive praegusel ajal midagi teha: inimeste jaoks on kodus istumine tüütu. Kanuutajaid jagub, matkarajad on inimesi täis." Seejuures tundis ta heameelt, et suurvesi end pühade ajaks sättis, mil inimestel on rohkem vaba aega käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles