Riigi­kohus keelas gümnaasiumidele vastuvõtukatsed

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Margus Ansu

Viljandi koolide kava korraldada tänavu aprillis ühiselt kõigile gümnaasiumi soovijatele sisseastumiskatsed võib läbi kukkuda, sest riigikohus keelas sellised katsed kogu Eestis.


«Neid teste, mida Viljandis gümnaasiumidesse pääsemiseks on korraldatud, võib pidada karjäärinõustamiseks,» selgitas Jakobsoni gümnaasiumi direktor Eero Järvekülg.



Seda, kas aprillis Viljandis gümnaasiumi pääsemiseks teste tehakse või mitte, ei oska praegu keegi öelda. Haridusministeeriumist kinnitati eile «Postimehele», et kiires korras soovitakse vastu võtta vajalik seadusemuudatus või määrus, mis katseid edaspidi siiski lubaks.



Järvekülje sõnul aitavad testid nii õpilasel kui koolil hinnata, kui otstarbekas on ühel või teisel noorel mingis õppesuunas jätkata.



Viljandi abilinnapea Helle Aunap lausus, et eile ta koolijuhtidega testide teemal veel ei vestelnud, sest uudis on värske ja vajab enne uusi otsuseid analüüsimist. «Seaduse vastu me kindlasti ei lähe ja kui selgub, et testid pole lubatud, siis me neid ei tee,» ütles ta.



Nii Aunap kui Järvekülg lohutasid üheksandate klasside õpilasi, et need tublid õppurid, kes tahavad gümnaasiumi pääseda, sinna ka saavad. «Ega testid ole kunagi olnud ainus valikukriteerium,» lisas Aunap. «Alati on vaadatud ka tunnistuse keskmist hinnet ning õpilase edukust olümpiaadidel.»



Viljandi gümnaasiumidesse pääsejad saavad selgeks jaanipäeva ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles