Eilsest algas töötasu hüvitise taotluste vastuvõtmine

Priscilla Õmblus
Copy
Töötasu hüvitise taotlusi saab esitada e-töötukassas.
Töötasu hüvitise taotlusi saab esitada e-töötukassas. Foto: Kristjan Teedema

Töötukassa hakkas 1. aprillist vastu võtma töötasu hüvitise taotlusi. Hüvitist makstakse töötajatele, kelle tööandja tegevus on COVID-19 tõkestamiseks kehtestatud piirangute tõttu märkimisväärselt häiritud.

Töötasu hüvitise taotlus tuleb esitada töötukassa iseteenindusportaalis e-töötukassa. Selle esitab tööandja või volitatud isik. Hüvitis kantakse töötaja pangakontole.

Märtsi ja aprilli töötasu hüvitamise aluseks on käibe kahanemine ning töökoormuse või -tasu vähenemine. Tööandja peab töötukassa iseteenindusportaalis avalduses märkima, millistele kriteeriumidele ta vastab, ja lisama tõendavad dokumendid.

Töötukassa hüvitab töötajale ühes kuus 60 protsenti tema keskmisest kuupalgast. Hüvitise maksimaalne suurus on 1000 eurot kuus brutos. Lisaks töötukassa panusele maksab tööandja töötajale tasu vähemalt 200 eurot brutos. Töötajat, kellele on hüvitist taotletud, ei tohi samal ega järgneval kahel kuul koondada.

Toetust saavad ka füüsilisest isikust ettevõtjad (FIE), kelle ettevõtlustulu oli 2020. aastal 50 protsenti väiksem kui 2019. aastal. FIE toetuse suurus on 584 eurot kuus.

Hüvitise taotlemiseks tuleb esitada avaldus mõlema kuu kohta eraldi. Märtsi töötasu hüvitamise avaldusi saab esitada aprilli lõpuni. Aprilli töötasu hüvitise avaldusi võetakse vastu 1.–31. maini. Hüvitise saajad avalikustatakse kord nädalas töötukassa koduleheküljel. Lisainfot saab töötukassa kodulehelt tootukassa.ee või telefonilt 15501.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles