GRILLIHOOAEG ⟩ Klassika on tulnud, et jääda: vana hea sibula ja äädikaga marineeritud liha on tõeline hitt

Priscilla Õmblus
Copy
Grillihooaeg on täie auruga käima läinud. Selleks nädalavahetuseks on Jaani lihapoed marineerinud nädalatagusega võrreldes kolm korda suurema lihakoguse.
Grillihooaeg on täie auruga käima läinud. Selleks nädalavahetuseks on Jaani lihapoed marineerinud nädalatagusega võrreldes kolm korda suurema lihakoguse. Foto: Marko Saarm

"Praktiliselt korrutame eelmise nädala koguse kolmega – oleme niipalju valmis, et letid tühjaks ei jää," vastas osaühingu Viljandi Render juhatuse liige, Jaani lihapoe vedaja Tõnu Roslender neljapäeva pärastlõunal küsimusele, kas pood on pikaks pühadenädalavahetuseks valmis. "Ma tänan. Head aega! Nii  …" kõlas teisel pool toru korduvalt. Niisugune rööprähklemine andis aimu sellest, et suur lihamüük oli juba alanud.

"Eks meil olene kõik muidugi ilmast: kui see tuleb pilves, jahe ja lumine, nagu ilmateade lubab, siis kaup seisab," nentis Roslender.

Ehkki esimesed grillinäljased lõid oma grilli läikima juba siis, kui lumi esimest korda ära sulas, algas Viljandi Renderil kiire hooaeg juba eelmisel nädalavahetusel. "Eelmisel nädalavahetusel oli meie Pirita poe ees hommikul enne avamist järjekord ristmiku valgusfoorini," tõi ta ilmeka näite. "Kösti poes on meil nüüd töötajad kolmekesi ametis, et ei tekiks järjekorda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles