Kalle Grünthal – EKRE-sse läinud sots, kes vahetas kaitseülikonna maskivabaduse vastu (6)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kalle Grünthal
Kalle Grünthal Foto: Kristi Markov

Veel hiljuti oli Kalle Grünthal üks neid riigikogu liikmeid, kelle nime pole peale nende endi valimisringkonna elanike kuulnud just paljud. Isegi ringkonna sees jooksis selge lõhe: Viljandimaalt kogus EKRE teise numbrina kandideerinud Grünthal neli korda vähem hääli kui kodukandist Järvamaalt. Nüüdseks on ta saanud üle Eesti tuntuks poliitikuna, kes aasta tagasi viirusekriisi puhkedes ilmus Toompeale kileülikonnas ja respiraatoriga, praegu aga kõneleb valjul häälel koroonaeitajate maski- ja vaktsiinivastaste kooris.

Märtsi keskpaigas tunnistas Grünthal Postimehele, et aasta eest oli tal tõepoolest hirm ja nõnda otsustaski ta arstidelt eeskuju võttes tõmmata selga kileülikonna ja panna näo ette respiraatori. Nüüd olevat ta aga jõudnud arusaamisele, et koroonaga ei ole nii, nagu meile serveeritakse. «Aasta tagasi te naersite mu üle, et ma näen välja nagu tola. Nüüd oleme situatsioonis, kus teie teete nii, aga mina enam mitte,» andis ta mõista, et on oma teadmistega ajast ees.

Kas järsk suunamuutus on tõesti tulenenud veendumuste vahetumisest või hoopis poliittehnoloogilisest soovist koroonaskeptikute hulgas toetajaskonda kasvatada, Sakalal küsida ei õnnestunud, sest selle nädala jooksul Grünthal intervjuuks aega ei leidnud. Samas on ta varemgi oma poliitilises karjääris kannapöördeid teinud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles