Muu-uurija Show-baarmen Tarmo Piir: proovikivi pole jook, vaid tülikas klient

Copy
Praegu on Tarmo Piir keskendunud järelkasvu harimisele. See pilt on tehtud koolitusel Barcelonas.
Praegu on Tarmo Piir keskendunud järelkasvu harimisele. See pilt on tehtud koolitusel Barcelonas. Foto: Erakogu

Kui teil tuleb nädalavahetusel tahtmine endale telekavaatamise kõrvale tagasihoidlik kokteil segada, siis vaevalt te hakkate seda tehes pudelite ja šeikeritega žongleerima. Esiteks on lagi selleks tõenäoliselt liiga madal ning teiseks on tarvis oskust, mille omandamine nõuab rohkesti aega ja kannatlikku meelt. Seda mõnusam on imetleda oma ala proffe joogivalmistamise kunsti näitamas.

Kolga-Jaanist pärit Tarmo Piir on tõeline maailmakodanik, kes on pudeleid loopinud Austraalia, Hispaania, Ameerika ja Norra peenemates kokteilibaarides. Otsa tegi ta siiski lahti kodumaal. Nimelt õppis ta Tartu ülikoolis ajalugu ning raha teenimiseks hakkas ta magistriõpingute kõrvalt baarmenitööd tegema. See pisik jäigi sisse.

«Kaks aastat olin sellisel režiimil, et päeval käisin loengutes ja arhiivis ning öösiti rabasin ööklubis. Pean tunnistama, et mulle hakkas see amet kohe meeldima,» kõneleb Piir, kes praeguseks on teisel pool letti seisnud juba 12 aastat.

Märksõnad

Tagasi üles