Sinilillekampaania meenetulu aitab Viljandisse välijõusaali rajada

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sinilillesümbolite müügist saadava tuluga aidatakse Viljandi linnal rajada välijõusaali, Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, mittetulundusühingul Peaasi jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel ning Eesti invaspordi liidul edendada erivajadustega inimeste sporti.
Sinilillesümbolite müügist saadava tuluga aidatakse Viljandi linnal rajada välijõusaali, Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, mittetulundusühingul Peaasi jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel ning Eesti invaspordi liidul edendada erivajadustega inimeste sporti. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

1. aprillil algas kaheksas "Anname au!" kampaania, millega kutsutakse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki. Ühtlasi aitab tänavune kampaania rajada Viljandisse välijõusaali. 

Sinilillekampaania väärtustab tervisesporti ning ka sel aastal kutsutakse üles osalema veteraniväljakutse jooksul. Et piirangute tõttu on rahvakogunemised keelatud, leiab jooks aset virtuaalselt ning traditsioonilist kontserti "Veteranirock" näeb teleekraanil.

Eesti vigastatud võitlejate ühingu juhatuse esimees Enn Adoson ütles, et ükskõik kui keeruline aeg ka ei oleks, veteranid on alati tunnustamist väärt. Sarnaselt eelmise aastaga on enamik kampaaniast virtuaalne, kuid loodetakse, et järgmisel aastal saab teha jälle rahvaüritusi. Seniks kutsutakse inimesi üles kandma sinilille ja osalema veteraniväljakutse jooksul.

Jooksu pikkus on 3,2 kilomeetrit ning osalejad võivad selle jäädvustada foto või videoklipina. Tulemusi saab jagada sotisaalmeedias, kasutades teemaviidet #veteraniväljakutse. Seejärel tasub nimetada järgmised kolm sõpra, kes võiksid samuti ettevõtmisest osa võtta.

Kõik, kes soovivad oma tulemusega võistlusel osaleda, saavad end jooksule registreerida kampaania kodulehel "Anname au".

Lisaks virtuaaljooksule kutsub kampaaia partner Half An Hour Power üles osalema terve kuu kestval sinilillerännakul, mille 10-eurosest osalustasust kaks eurot läheb kampaania toetuseks. Osalejad liiguvad vastavalt enda läbitud treeningukilomeetritele interaktiivsel Eesti kaardil, külastades kaitseväe üksusi. Täpsem info ja rännaku juhend on leitavad partneri kodulehel.

Sel aastal kogutakse annetusi, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu- ja spordivaldkonda laiemalt. Sinilillesümbolite müügist saadava tuluga aidatakse Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, mittetulundusühingul Peaasi jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Viljandi linnal rajada välijõusaali ning Eesti invaspordi liidul edendada erivajadustega inimeste sporti.

Kampaania kestab 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles