Uus voor on tulekul

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kalda
Kristjan Kalda Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) Viljandimaa projektispetsialisti Kristjan Kalda sõnul võiks taotluste hulk suurem olla, sest keskkonnateadlikkuse projektide toetamiseks on praegu väga head võimalused.

Kristjan Kalda sõnul korraldas KIK läinud aastal kaks taotlusvooru. Viljandimaa keskkonnateadlikkuse programmi, kuhu võis esitada projekte maksumusega alla 6392 euro, laekus 31 taotlust ning toetust sai neist 29.

Üleriigilisse programmi, kuhu saadetakse üle 6392 euro maksvad või mitme maakonna sihtrühmi hõlmavad projektid, esitati Viljandimaalt neli taotlust. Neist toetati kahte.

«Keskkonnateadlikkuse väikestel projektidel ei ole eelarvepiiri olnud. Kui taotlus saab hindamisel üle 60 protsendi hindepunktidest, antakse sellele tavaliselt ka toetust,» lisas Kristjan Kalda.

Projektispetsialist rääkis, et 19. detsembril korraldas ta Viljandis infopäeva, kuhu tuli  palju uusi võimalikke taotlejaid.

«Loodan, et mõned neist võtavad taotluse koostamise ikka ette,» kõneles ta. «KIK-i projekti ellu viia ei ole lihtne: on päris palju materjale, mis tuleb endale selgeks teha. Samas muudab taotlemise hõlpsamaks elektrooniline keskkond KIKAS, milles projekt tuleb kirjutada.»

Spetsialist toonitas, et küsimuste korral võib alati tema käest nõu küsida. «Julgustuseks ütlen, et ükski alustatud projekt ei ole pooleli jäänud. Kõik on hakkama saanud,» lausus ta.

Kalda sõnul kuulutatakse tänavune esimene taotlusvoor välja nii pea, kui jõustub keskkonnaministri määrus number 13, mis käsitleb projektide rahastamistaotlustele esitatavaid nõudeid, hindamise tingimusi ja teisi sätteid.

Kalda avaldas lootust, et selleni jõutakse paari nädala jooksul. Seejärel on voor  avatud vähemalt kuu aega. «Lisaks mainitud määrusele on muudatusi finantseerimise korras ja selle lisades. Nii et igal juhul tuleb taotlejatel vooru avanemise järel juhendmaterjalid uuesti üle vaadata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles