Töötaja koroonasse haigestumise korral ei pea poodi sulgema

Egon Valdaru
, reporter
Copy
22. märtsil jäid Abja-Paluoja Coopi toidupoe uksed suletuks, sest töötaja oli andnud positiivse koroonaproovi. Pärast põhjalikku puhastamist on kauplus jälle avatud.
22. märtsil jäid Abja-Paluoja Coopi toidupoe uksed suletuks, sest töötaja oli andnud positiivse koroonaproovi. Pärast põhjalikku puhastamist on kauplus jälle avatud. Foto: Elmo Riig

Hiljutine Abja-Paluoja toidukaupluse sulgemine koroonasse haigestunud töötaja pärast ajendas uurima, kas poe kinnipanek on sellisel juhul hädavajalik. Terviseamet ütleb, et kui ruumid on desinfitseeritud ja leidub terveid töötajaid, võib kauplemist jätkata.

Abja-Paluoja toidupood oli eelmisel nädalal ühe päeva suletud. Poodi pidava Abja Tarbijate Ühistu juhataja Laili Lambi sõnutsi oli haigestunud töötaja viibinud saalialal ning terviseamet nõudnud poe kiiret sulgemist.

Kirsi Pruudel terviseameti kommunikatsioonitalitusest märkis, et kui COVID-19 diagnoos on kinnitust leidnud, peab töökohal selgitama välja inimesed, kes olid haigestunud töötajaga lähikontaktis sümptomaatilisel perioodil või kuni kaks päeva enne seda. Kui töötaja oli asümptomaatiline, arvatakse lähikontaktseteks need, kes olid temaga lähikontaktis kaks päeva enne positiivse proovitulemuse saamist. Lähikontaktsed peavad 10 päeva viibima karantiinis ning jälgima hoolikalt oma tervist.

«Viirusega potentsiaalselt saastunud ruumid tuleb sulgeda ning avada siis, kui neis on tehtud korralik puhastus. Kohustust kauplust või restorani sulgeda pole. Oluline on välja selgitada lähikontaktsed ja saata nad isolatsiooni,» selgitas Pruudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles