Ilves Kristi: ku me esi oma kiilt ja miilt ei oia, ei oia sedä kennigi

Kristi Ilves
, mulgi keele ja meele oidje
Copy
Mulke ja mulgi kiilt võip Eestimaal kõrvute soomeugrilastege mailman – mulkel om kah olemen oma kiil, alla oitu oma kultuur ja maha märgit Mulgimaa piiri.
Mulke ja mulgi kiilt võip Eestimaal kõrvute soomeugrilastege mailman – mulkel om kah olemen oma kiil, alla oitu oma kultuur ja maha märgit Mulgimaa piiri. Foto: Elmo Riig

MULGIMAA PÄÄLINN Abja-­Paluoja om sii aaste soome-­ugri kultuuripäälinn. Kultuuripäälinnu liikmise mõte om sii, et eri kante soomeugrilase saas omavahel jagade oma rõõme ja muresit, näidäte laiembelt oma kiilt ja kultuuri. Siikõrd om sii võimalus mulkel.

Ku kõrvute soome-ugri kiili ja rahvit, sis om suuri ja väiksit, neid, kel om oma kiil, ja neid, kel sedä enämb ei ole. Kuigi soomeugrilasi om kokku üle ilma 25 miljunit ja rahvit ümäriguld veerändsada, om oma riik pallalt suumlastel, ungarlastel ja eestlastel. Õimurahvaste poole vaadeten om ää endele miilde tulete, et oma kiil, kultuur ja riik om küll nii loomuligu asja, a võive kergeste kadude, ku nende iist uult ei kanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles