Nädalavahetusel haiglas korraldatava vaktsineerimise nimekiri täitus mõne tunniga

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Laupäebame vaktsineerimine toimub Viljandi haigla peahoone fuajees.
Laupäebame vaktsineerimine toimub Viljandi haigla peahoone fuajees. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla andis teada, et laupäeval ees ootava koroonaviirusevastase vaktsineerimise ajad broneeriti kolmapäeva hommikul kahe ja poole tunniga. Haigla kinnitusel eelistasid vaktsiini soovijad aega kinni panna registratuuri helistades, seda ilmselt osaliselt seetõttu, et digiregistratuuris polnud see suure koormuse tõttu võimalik.

Viljandi haigla koostööteenuste juht Krista Valdvee nentis, et haiglal on väga hea meel, et vaktsineerimise vastu on nii suur huvi. Haigla kavatseb jõudumööda soovijatele vaktsiini pakkuda ka tulevikus, esialgu on aga lahtine, millal see sündida võiks. "See sõltub sellest, milline on vaktsiinide tarne Eestisse. Me oleme neid tellinud ka järgmiseks nädalaks ja niipea kui haigekassa meile need eraldab, avame ajad vaktsineerimiseks ja anname sellest võimalusest elanikele ka teada," kinnitas Valdvee.

3. aprillil kella 10–15 saab Viljandi haiglas AstraZeneca, uue nimega Vaxzevria vaktsiini 200 inimest. Sihtrühm on aastal 1956 ja varem sündinud inimesed ning aastal 1961 ja varem sündinud riskirühma diagnoosidega patsiendid.

Inimesed peavad tundma ennast hästi, olema terved ja viirustunnusteta ning haiglasse sisenedes läbima kontrollpunkti, kus kraaditakse ja täidetakse ka tervisedeklaratsioon.

Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument. Vaktsineeritakse Viljandi haigla peahoone fuajees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles