Tasuta pakutav Vene klassika tasub tuppa lasta

Margus Haav
, reporter
Copy
Kaunis paar ehk Mosfilmi tähed Leonid Kuravljov ja Nina Maslova. Kuravljov tegi kaasa 70 selle stuudio filmis, tema üheks tipprolliks oli nimiosa filmis «Afonja».
Kaunis paar ehk Mosfilmi tähed Leonid Kuravljov ja Nina Maslova. Kuravljov tegi kaasa 70 selle stuudio filmis, tema üheks tipprolliks oli nimiosa filmis «Afonja». Foto: Kaader filmist

Värsked filmid – niipaljukest kui neid on – kolivad otse koduekraanidele voogedastuse vahendusel ja jätavad klassikalised kinod üldse vahele. Pandeemiaperiood on seda mudelit ainult süvendanud.

Mida aga teha siis, kui soovid vaadata endale sobival ajal filmiklassikat, mis on suuresti eri platvormidel saadaval, aga nende platvormide vahel traalimine tundub tüütu ja eeldab enamasti rahalist väljaminekut? Õnneks on võrdlemisi vähe tuntud, kuid tõhus lahendus olemas.

Naaberriigi Venemaa kohta võib rääkida nii mõndagi head, kuid peale selle on tal mõningad vead. Oma filmipärandi tasuta kättesaadavaks tegemise koha pealt tasub tema ees igal juhul müts maha võtta. Selle riigi suuremate stuudiote looming on olemas YouTube’i kanalil ning mitte mingite kehvakeste teraliste koopiatena, vaid sageli lausa meistrikäega restaureeritud Full HD formaadis. Oma kanal on näiteks ka Lenfilmil ja Odessa kinostuudiol, kuid vaatame lähemalt ühe Venemaa suurima stuudio Mosfilm kanalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles