Heategevuprojekt kutsub üles kinkima jalgrattaid

Alice Lokk
, reporter
Copy
Oma garaažis seisva jalgratta võib annetada lapsele, kes sellest suurt rõõmu tunneks. 
Oma garaažis seisva jalgratta võib annetada lapsele, kes sellest suurt rõõmu tunneks. Foto: Lilli Tölp

Mittetulundusühing Igale Lapsele alustab kevadsuve suurprojekti "Igale lapsele jalgratas", kutsudes kõiki inimesi puudustkannatavatele lastele ja noortele kinkima oma kasutuna seisma jäänud jalgrattaid.

Pressiteates on kirjas, et projekti ühe eestvedaja Alen Veziko sõnul kogutakse annetatud jalgrattad piirkonniti kokku, need saavad vajaduse korral hoolduse ning seejärel viiakse need üle Eesti jagamispunktidesse, kust need siis juba organisatsioonide ning omavalitsuste lastekaitse- ja sotsiaalosakondade abiga uutele omanikele toimetatakse.

"Mäletan hästi seda päeva, kui oma esimese ratta sain. See oli aeg, kui sul võis raha olla, aga ratast polnud kuskilt osta," rääkis Veziko. "Tänapäeval on vastupidi: poed on rattaid täis, aga kõigil ei ole võimalust minna seda sealt ostma. Paljudel meist on jäänud keldrisse või garaaži seisma vana ratas, mida keegi ei kasuta. Kogume need rattad kokku ja otsime neile uued rõõmsad kasutajad."

Kõik rattad, mis lastele ja noortele antakse, on liikluskõlblikud. Jalgratas antakse koos kiivriga.

Kõik, kes tunnevad, et saavad projektile õla alla panna, võivad annetuse teha Facebooki lehe või kodulehe kaudu. Samuti on oodatud ühendust võtma pered, kes vajavad ratast, ja inimesed, kes teavad, et näiteks nende naabri või sugulase või hea tuttava lapsel ei ole ratast ning neil pole võimalik seda ka ise soetada.

Kui võimalik, korraldatakse projekti finaal piirkondlike vabaõhuüritustena.

Mittetulundusühing Igale Lapsele on puuduses elavatele lastele ja noortele mõeldud heategevuslik organisatsioon, mille peaeesmärgid on kutsuda ellu laste ja noorte arengut toetavaid heategevusprojekte ning koondada võimalikult palju neid heategijaid, kes üheskoos soovivad, et igal Eesti lapsel oleks täisväärtuslik, mitmekesine ja õnnelik lapsepõlv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles