Arvamus Tiina Sarv: küsimused, millele vastuseid ei saa

, ajakirjanik
Copy
Tiina Sarv: "Miks siiski on nõnda suur segadus AstraZeneca vaktsiiniga?"
Tiina Sarv: "Miks siiski on nõnda suur segadus AstraZeneca vaktsiiniga?" Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

MIKS SAKSAMAA kantsler Angela Merkel, maailma üks mõjukamaid poliitikuid, pidas vajalikuks vabandust paluda, et ta oli liiga ettevaatlik ja tahtis riigis ülestõusmispühade ajal paljude, ka asjatundjate meelest liiga karme koroonapiiranguid kehtestada? Nakatumisjuhtumeid oli Saksamaal viimastel andmetel 100 000 elaniku kohta 207, samas kui Eestis oli neid 1416.

Miks meie valitsejad ei palu vabandust ega tunnista, et kogu koroonapoliitikaga on siin võssa sõidetud? Kui nakatumiste arv hirmuäratavalt kasvas, reoveeuuringud ja matemaatilised mudelid hoiatasid läheneva katastroofi eest, räägiti ikka Eesti inimeste suurest tarkusest, vabadusest ja õigusriigist. Teisiti öeldes: kui leegid juba maja katust nilpsasid, loodeti tuimalt, et ehk hakkab vihma sadama ja tuli kustub iseenesest.

Miks soomlased (nakatumiste suhtarv 171) kardavad praegustele vaktsiinidele allumatute Lõuna-Aafrika ja Brasiilia tüve sissetungi ning kavandavad piirangute karmistamist? Keegi proovi andmisest keeldunud eestlanna tõi samal ajal Eestile kuulsust väitega, et tema kinnipidamine Helsingis oli põhimõtteliselt justkui vägistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles