Toidukauplused ei kavatse vaktsineerimist töötajatele kohustuslikuks muuta (2)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Selle nädala algul jäid Abja-Paluoja Coopi toidupoe uksed suletuks, sest üks töötaja andis positiivse koroonaproovi.
Selle nädala algul jäid Abja-Paluoja Coopi toidupoe uksed suletuks, sest üks töötaja andis positiivse koroonaproovi. Foto: Elmo Riig

Mitu toidukaupluste keti esindajat sõnas Sakalale, et kui peaks tekkima võimalus poetöötajate vaktsineerimiseks, siis nemad oma töötajaid selleks ei kohusta. Samas tehakse praegu tööd selle nimel, et teenindajad saaksid kaitsesüsti eelisjärjekorras. 

Paari päeva eest jõudis ajakirjanduse vahendusel avalikkuse ette, et kütusemüüja Olerex oli töötajate vaktsineerimisküsitlusse lisanud lause, mille järgi võib vaktsiinist keeldujaid oodata vallandamine. Sakala küsis Maxima, Rimi, Selver ja Coopi esindajailt, kuidas nad suhtuvad sellesse, kui nende töötajad keelduvad vaktsineerimisest, ning mida teeb ettevõte keeldujatega. Neist ükski ei kavatse oma töötajatele vaktsineerimist kohustuslikuks muuta. 

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats sõnas, et vaktsineerimine on iga inimese isiklik otsus, mida ettevõte ei saa mõjutada. "See on nii isiklik, et me ei ole seda isegi kaalunud," lausus ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles