Viljandi spaahotelli ehitusprojekt saab lähipäevil valmis (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi tulevase spaahotelli eskiisprojekt valmis veebruari keskel. Ehituseks vajalik projekt saab valmis lähipäevil.
Viljandi tulevase spaahotelli eskiisprojekt valmis veebruari keskel. Ehituseks vajalik projekt saab valmis lähipäevil. Foto: Koko Arhitektid

Viljandi spaahotelli rajamise eestvedaja ja Rakvere Aqva Spa tegevjuhi Roman Kusma sõnul on Viljandi spaahotelli ehitusprojekt valmimas ning projekteerija annab selle lähipäevil üle.

Veebruari lõpus teatas Kusma, et arhitektuuribüroos Koko valmiva ehitusprojekti tähtaeg on 26. märtsil.

Viljandi linna ja vallaga sõlmitud lepingu järgi peaks spaahotell valmima 2022. aasta 1. septembriks. Kusma sõnul on aga ebatõenäoline, et ehitis selleks ajaks valmis saab, ning konkreetseid kuupäevi praegu veel välja öelda pole võimalik.

"Praeguses situatsioonis on väga keeruline mingisuguseid samme ajaliselt planeerida – vajab natuke ootamist," ütles Kusma BNS-ile. Tema sõnul ei ole plaanis Viljandi spaahotelli rajamise mõtet maha matta, sest sellesse on juba palju investeeritud. Ainuüksi projekt maksab enam kui miljon eurot.

Esimest korda jäi ehitise projekteerimine ootele mullu kevadel koroonapandeemiaga seoses ning uuesti asuti tööle augustis.

Veebruaris rääkis Kusma Sakalale, et pärast projekti valmimist antakse materjal ehitajatele, et saada neilt hinnapakkumisi. Seejärel saab hinnapakkumise ning ümbritseva majandusolukorra põhjal teha järgmiseid otsuseid. Üsna ebareaalne on võimalus, et spaahotell võiks uksed avada 2022. aasta septembris, mis on seatud tähtajaks Viljandi linna ja vallaga sõlmitud lepingus.

Viljandi spaahotelli kavandatakse järve äärde ranna kõrvale. Hoone peaks tulema neljakorruseline ning selles on 150 toaga hotell, konverentsikeskus, restoran, veekeskus ja ujula. Kokkuleppe kohaselt peab spaahotell valmima tervikuna ning eraldi ainult ujulat ehitada ei saa.

Lepingu aluseks on linna ja valla otsus maksta kahe peale osaühingule Aqva Hotels ujula kasutamise eest aastas 451 200 eurot. Raha jagavad linn ja vald elanike arvu järgi, nii et linn maksab sellest summast 56,04 ja vald 43,96 protsenti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles