Viljandi Tulevik jõudis 21 aasta järel karikavõistluste poolfinaali

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Herol Riibergi efektne ja efektiivne nurgalöök viis Tuleviku kohtumises Nõmme Kalju vastu juhtima.
Herol Riibergi efektne ja efektiivne nurgalöök viis Tuleviku kohtumises Nõmme Kalju vastu juhtima. Foto: Marko Saarm

Viljandi Tuleviku jalgpallimeeskond alistas täna võõrsil jalgpalli karikavõistluste kohtumises lisaajal Nõmme Kalju 2:1 ja pääses 21 aasta pikkuse pausi järel poolfinaali. Seega püsib Tulevikul võimalus jõuda 20 aasta pikkuse pausi järel eurosarja kohtumistele.

Mängu avavärava lõi kohtumise 67. minutil Herol Riiberg otse nurgalöögist. Pall keris Nõmme väravavahi, suurte kogemustega Sergei Lepmetsa selja taha nii, et ta ei suutnud seda kuidagi tõrjuda.

Kohtumine oli jõudnud juba viimase minutini, kui Nõmme Kalju mängija Mihhail Babichau lõi 94. minutil kauglöögist väravaposti kaudu palli Tuleviku väravasse. ETV uudistele tunnistas Viljandi meeskonna mängija Herol Riiberg, et see oli Viljandi meeskonnale raske hetk, sest minna tuli lisaajale. "Minu viimane puude oli kehv," võttis ta viigivärava olukorra tekkimise enda peale, andes mõista, et kui ta oleks suutnud palli oma väravast kaugemale lüüa, poleks Nõmmel võimalust tekkinud.

Kohtumise 113. minutil suutsid aga Tuleviku mängija tekitada karistuslöögist sellise olukorra, kus vastaste värava ees jõudis pall Ganiu Atanda Ogungbe jalale, kes selle Sergei Lepmetsa selja taha saatis.

Endine Tuleviku ja nüüdne Kalju mängija Pavel Marin nentis kohtumise järel Soccernetile antud intervjuus, et kohtumisele avaldas suurt mõju see, et juba mängu 30. minutil sai Kalju ridades Aleksandr Volkov punase kaardi ning võõrustajad pidid mängima vähemuses. Samuti oli Kalju pikalt koroonaviiruse tõttu isolatsioonis ja talle oli kohtumine Viljandiga hooaja esimene. Tulevikul on samas kaks kohtumist juba seljataga.

Poolfinaalis kohtub Tulevik FCI Levadiaga. Võidu korral võib tulla tasuks koht eurosarjas, kus Viljandi Tulevik mängis viimati 2000. aastal. Siis kohtus ta Serbia meeskonnaga Napredak ning kaotas kahe mängu kokkuvõttes 2:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles