Viljandi haigla alustas rinnavähi sõeluuringuid ja avab rinnakabineti

Priscilla Õmblus
Copy
3. aprillini ootab mammobuss naisi Viljandi turu parkimisplatsil.
3. aprillini ootab mammobuss naisi Viljandi turu parkimisplatsil. Foto: Erakogu

Eesti vähiliit ja Viljandi haigla alustasid sel nädalal koostöös tervise arengu instituudi ja haigekassaga sõeluuringut rinnavähi varajaseks avastamiseks. 3. aprillini ootab mammobuss naisi Viljandi kesklinnas turuplatsil.

Rinnavähi tasuta sõeluuringutele on oodatud ka kõik ravikindlustamata naised, kes kuuluvad käesoleva aasta sihtrühma.

2021. aastal kutsutakse rinnavähi sõeluuringule naisi sünniaastaga 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967, 1969 ja 1971. Nende sünniaastatega naised võivad uuringutele minna kutset ootamata.

Mammograafiauuringule saab registreerida telefonil 600 3155. Oodatud on nii sõeluuringule tulijad kui perearsti, naistearsti või ämmaemanda saatekirjaga naised. Esimesed kaks kuud sõidab mammobuss Viljandimaal, Saaremaal ja Pärnumaal.

Et Viljandimaa naistele veelgi lähemal olla ja ka väljaspool sõeluuringu sihtrühma oleks naistel mugav võimalus rinnatervise eest seista, avavad ämmaemandad neljapäevast Viljandi haiglas rinnakabineti, kuhu on rinnaprobleemide korral oodatud pöörduma kõik naised sõltumata vanusest. Rinnakabinetti pöördumiseks ei ole vaja saatekirja, ent visiidiks tuleb aeg broneerida üldregistratuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles