Millised on Viljandimaa peidetud pärlid? Muinsuskaitseamet ootab noorte päranditegijate lugusid

Priscilla Õmblus
Copy
Muinsuskaitseamet kuulutas välja päranditegijate võistluse, mis kutsub noori ümbritsevat ajalugu märkama ja seda lugude kaudu teistele tutvustama. Teema on "Peidus pärand". Peidetud pärleid leidub ka meie linnapildis.
Muinsuskaitseamet kuulutas välja päranditegijate võistluse, mis kutsub noori ümbritsevat ajalugu märkama ja seda lugude kaudu teistele tutvustama. Teema on "Peidus pärand". Peidetud pärleid leidub ka meie linnapildis. Foto: Marko Saarm

Muinsuskaitseamet kuulutas välja päranditegijate võistluse, mis kutsub noori enda ümber olevat ajalugu märkama ja seda lugude kaudu teistele tutvustama. Tänavuse võistluse teema on "Peidus pärand" ja lugusid saab esitada 31. maini.

Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie sõnul on igas maakonnas mõni silmapaistev maamärk või paik, mis inimesi tõmbab ja mida terve Eesti teab. "Tänavu otsime rahvahulkadele teadmatut – peidus pärandit, mis on laiale ilmale tundmatu, kuid mil on suur tähtsus ja tähendus just kohalikele inimestele. Igal paigal ja kogukonnal on oma lugu ning igal pool leidub pärandit, mille üle uhkust tunda ja millest ka teistele jutustada," rääkis Raie.

Konkursile oodatakse osalejaid rääkima lugusid oma kodukandi peidus pärlitest, käega katsutavast kultuuripärandist, mis on meieni möödunud aegadest säilinud ja millel on sealsetele noortele oluline tähendus. Selleks võib olla mõni põnev maja, riide- või tarbeese, pildikogu või looduslik pühapaik: kultusekivi, hiiekoht, allikas või maa sees peidus olev arheoloogiline paik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles