Jutuvestja lugusid kuuleb veebisilla vahendusel Paidest Brüsselini

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Piret Päär pälvis 2020. aastal Eesti folkloorinõukogu pärimuskultuuri preemia Teotugi ja kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi aastapreemia rahvajutu aasta käivitamise ja vedamise eest.
Piret Päär pälvis 2020. aastal Eesti folkloorinõukogu pärimuskultuuri preemia Teotugi ja kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi aastapreemia rahvajutu aasta käivitamise ja vedamise eest. Foto: RUUDU RAHUMARU

Viljandis elav vabakutseline jutuvestja Piret Päär jutustab lugusid veebisilla vahendusel kuulajatele Eestis ja kaugemalgi. Ta on vestnud nii kooliõpilastele kui täiskasvanud inimestele sünnipäevakingituseks.

«See on väga eriline kogemus. Ma poleks kunagi arvanud, et hakkan seda tegema,» ütles Piret Päär.

Üle internetisilla või telefonis lugusid jutustades on talle emakeelepäevast saanud emakeelenädal ja -kuu. «Ka vanasti oli märts mul kõige toimekam kuu,» sõnas Päär, kel on palunud tundide ajal lastele lugusid rääkida õpetajad Rocca al Mare koolist Tallinnas, Peetri lasteaiast-põhikoolist Harjumaal, Uuemõisa lasteaiast-algkoolist Läänemaal ja mujalgi. «Täna hommikul jutustasin Eesti lastele Brüsselis,» lisas Päär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles