Piirangud panid aida rahval mõtte jooksma

Üllar Priks
, reporter
Copy
Veebiülekannete tegemiseks on pärimusmuusika ait ka tehnilist parki täiendanud.
Veebiülekannete tegemiseks on pärimusmuusika ait ka tehnilist parki täiendanud. Foto: Ako Lehemets

Eesti pärimusmuusika keskuse meeskond hakkas pakkuma uut teenust, mis võimaldab erinevat laadi ettevõtmisi korraldada üle veebi. Nii saab kontsertide, koosolekute, seminaride ja loengute tegemiseks kasutada pärimusmuusika aida ruume, meeskonda ja hiljuti täiendatud tehnikaparki, et planeeritud üritused ära ei jääks, vaid saaksid teoks interneti vahendusel.

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul alustati uue teenuse väljatöötamist selle aasta alguses, kui saadi aru, et ilmselt tuleb teist kevadet järjest juba planeeritud maja ja saalide broneeringud tühistada. Aida väljatöötatud variant ei asenda küll päris üritusi, aga annab mitmele selle kliendile võimaluse oma tööd jätkata. Lahendus ei ole uus ja enneolematu, pealinnas on selliseid teenuseid Noormaa sõnul pakutud juba eelmisest aastast, aga ait leidis, et ka meie maakonnas ja Lõuna-Eestis võiks olla seesugune võimalus.  

Pärimusmuusika aida korraldusjuhi Silja Liivamägi sõnul on mitme üritusega tehniline pool läbi mängitud ja saavutatud enesekindlus, et olla abiks neile, kel ise seesugust kvaliteetset tehnikat, kiiret internetiühendust ja oma ala professionaale võtta ei ole. "Õnneks on aidas ka piisavalt ruumi, et saame silmas pidada kõiki nõudeid, mis hetkel inimeste liikumisele ja omavahelistele kontaktidele kehtivad," lisas Liivamägi. 

Pärimusmuusika ait, nii nagu kõik teisedki kultuuriasutused on ürituste korraldamiseks suletud ja kevadised saalibroneeringud tühistatud. Nii loodetaksegi veebiürituste korraldamise ja tehnilise toe pakkumisega tekkinud tühimikku täita. Seesugune teenus jääb töösse ka siis, kui koroonapiirangud leevenevad, ja edaspidi saab pärimusmuusika aidas korraldada näiteks hübriidüritusi, millest saadetakse ülekanne neile, kel aidas olla ei õnnestu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles