Linnavalitsus otsib täiskasvanutele ja lastele tugiisikuid ja abistajaid

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Mullu oktoobris käis Viljandis tugiisikuid koolitamas Ivica Mägi, kes on nõu andnud sadadele peredele ja õpetajatele kogu Eestist. Ta rääkis, et õpetaja, pere ja terapeudi kõrval on tugiisik abi vajavale lapsele justkui neljas tabureti jalg, aga ta ei asenda ühtegi neist.
Mullu oktoobris käis Viljandis tugiisikuid koolitamas Ivica Mägi, kes on nõu andnud sadadele peredele ja õpetajatele kogu Eestist. Ta rääkis, et õpetaja, pere ja terapeudi kõrval on tugiisik abi vajavale lapsele justkui neljas tabureti jalg, aga ta ei asenda ühtegi neist. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval andis Viljandi linnavalitsuse sotsiaalosakond teada, et otsib tugiisikuid ja isiklikke abistajaid nii puuetega lastele kui täiskasvanutele. Sotsiaalosakonna juhataja Livia Kase sõnul on abilisi koroonaajast hoolimata vaja umbes seitsmele inimesele.

Praegu on sellised toetajad 17 lapsel, lisaks on sotsiaalametis töötav lastega perede tugiisik abiks umbes kümnele perele.

«Linna haridusasutustes töötavad inimesed, kes on korraga toeks mitmele lapsele,» rääkis Kask. Täiskasvanud puudega inimesi juhendab igapäevategevustes kuus isiklikku abistajat.

See, kui paljud Viljandi täiskasvanud ja lapsed tuge vajavad, muutub Kase sõnul aja jooksul ja konkreetset arvu ei ole võimalik välja tuua. Abistajate järele ei ole vajadus kasvanud koroonaolude tõttu ning neid otsitakse pidevalt, eriti aga siis, kui sotsiaalameti kogutud võimalike aitajate infopank tühjaks on saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles