Teenuse saamiseks võib kauplusesse siseneda, kuid ostmiseks mitte

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Ettevõtted tohivad korralduse järgi kliendi sisse lubadada teenuse osutamiseks, kuid kaupa peab müüma väljaspool kauplust.
Ettevõtted tohivad korralduse järgi kliendi sisse lubadada teenuse osutamiseks, kuid kaupa peab müüma väljaspool kauplust. Foto: Marko Saarm

Piirangute järgi ei tohi ükski kauplus peale toitu ja muud hädavajalikku müüva poe lasta kliente oma müügisaali. Küll aga võivad ruumidesse sisenemist lubada teenusepakkujad. Kas võib juhtuda, et näiteks muruniidukit remonti viies võib poodi siseneda, kuid kui on soov sealtsamast niiduk osta, peab seda tegema väljast või e-poest?

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Laura Laaster kinnitas, et mõningate ettevõtete puhul ongi nii. Näiteks tõi ta telefone müüvad ja parandavad ning tulekustuteid müüvad ja kontrollivad ettevõtted. «Nad võivad pakkuda telefoniparandamise teenust, aga ei tohi müüa tooteid oma poes kohapeal,» ütles ta. «Tulekustutite kontroll või muu teenuse pakkumine on lubatud, sest üldjuhul annab klient oma seadme lühikeseks ajaks teenindusettevõttele ning lahkub sellest asukohast. Teeninduse korral tuleb kohaldada 25-protsendilise täitumuse nõuet ning kaitsemaski kandmise kohustust ning tuleb kinni pidada 2 + 2 reeglist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles