Tuleviku naised võitsid tartlasi

, Viljandi JK Tulevik kogukonnajuht
Copy
Viljandi jalgpallinaiskond on hooajaks valmis. Viimases treeningmängus lihviti kokkumängu ning alistati rivaalid Tartu Tammekast 1:0. Fotol noortekoondislane, äärekaitsja Anett Joandi (kollases).
Viljandi jalgpallinaiskond on hooajaks valmis. Viimases treeningmängus lihviti kokkumängu ning alistati rivaalid Tartu Tammekast 1:0. Fotol noortekoondislane, äärekaitsja Anett Joandi (kollases). Foto: Maarika Hiiemäe

Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond pidas eile oma teise ja ühtlasi viimase kontrollkohtumise enne nädala pärast algavat meistriliiga hooaega. Kodusel kunstmurul võõrustati Tartu Tammekat. Kui kaks nädalat tagasi peetud sõprusmäng Tallinna FC Ajaxi ja Paide LN ÜN vastu lõppes 1:1 viigiga, siis sel korral lahkus Tuleviku naiskond väljakult 1:0 võiduga.

Kohtumine algas tempokalt ja mõlemad naiskonnad tekitasid kohe mängu alguses mitu head võimalust, mida aga väravateks realiseerida ei suudetud. Esimesel poolajal oli mänguline ülekaal Tuleviku naiskonna käes ja 25. minutil kulmineerus see ka väravaga. Hea pressinguga suutis Teisi Toomsalu vastaselt nende karistusalas palli võita ja selle väravasse lüüa. 1:0 seisuga esimene poolaeg ka lõppes.

Teisel poolajal eksperimenteeris Tuleviku naiskond positsioonidega ja see andis kohe tunda ka mängupildis. Tammeka sai rohkem mängu sisse ja haaras kohati initsiatiivi. Kuigi mäng käis suuresti keskväljal, said külalised paaril korral ohtlikult rünnakule. Korra tabati väravaraame ja mitmel korral sekkus otsustavalt Tuleviku väravavaht Angela Sööt. Võimalusi oli ka kodunaiskonnal, kuid väravavõrgud rohkem ei sahisenud ja Teisi Toomsalu 25. minutil löödud värav jäigi mängu ainsaks.

Peatreeneri kommentaar

Nagu eelmiseski mängus jäi peatreener Sergei Vassiljevi sõnul ka seekord vajaka realiseerimisest. «See vajab veel parandamist. Esimesel poolajal oli kolm sellist olukorda, millest pidanuks värava lööma, üks neist viielt meetrilt. Aga võrreldes eelmise mänguga on edasiminekut näha ja suures plaanis olid tüdrukud tublid,» kõneles Vassiljev.

Erinevalt nädala eest võõrsil peetud kohtumisest oli naiskonnal seekord kasutada enam-vähem kogu koosseis ja see andis peatreenerile võimaluse proovida erinevaid mängustiile ja positsioone. «Kõik peale vasakkaitsja olid seekord olemas. Reti Talts, kes olude sunnil esimesel poolajal seda positsiooni mängis, sai väga hästi hakkama. Algul proovisime rohkem läbi äärte tulla ja teisel poolajal keskendusime rohkem keskelt ründamisele. Tundus, et esimesel poolajal oli meie mäng parem. Aga eesmärk oligi proovida erinevaid mängu ülesehituse taktikaid,» sõnas Vassiljev.

See mäng oli Tuleviku naistele viimane kontrollkohtumine, sest juba nädala pärast, 27. märtsil alustab naiskond oma kolmandat meistriliiga hooaega. Esimeses voorus sõidab Viljandisse tänavune superkarika finalist Tallinna Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles