Puhkemetsade raieplaan hõlmab ka osa Lõhavere linnuse metsast

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Riigimetsa majandamise keskus on teiste seas sihikule võtnud ka Lõhavere linnuse juures oleva 1,2 hektari suuruse metsariba. Pildil on linnuse juures olev puhkeala.
Riigimetsa majandamise keskus on teiste seas sihikule võtnud ka Lõhavere linnuse juures oleva 1,2 hektari suuruse metsariba. Pildil on linnuse juures olev puhkeala. Foto: Elmo Riig

Riigimetsa majandamise keskus plaanib alustada metsatöid 29 puhkemetsas üle Eesti, muu hulgas Viljandimaal Põhja-Sakala vallas Lõhavere linnuse ümbruses.

​Lõhavere linnuse ümbruses on riigimetsa majandamise keskuse (RMK)​ andmetel kavas raietööd kasvava riigimetsa 1,2 hektari ulatusel asuval vana ja raieküpse metsa ribal. RMK hinnangul kasvab seal kõrgendatud avaliku huviga mets, seega on keskus andnud alates plaani väljakuulutamisest 21 päeva, et kohalikud saaksid metsa raiumise asjus kaasa rääkida. Inimestel on võimalik 7. aprillini arvamust avaldada eeskätt avaliku huviga metsaala ulatuse ja paiknemise, mõne metsaalal asuva objekti säilitamise, raietöödeks sobiva aja või raietööde järel kasvatatava noore metsa puuliikide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles