Toidupank jagab Viljandimaal 1,1 tonni puu- ja köögivilju

Sakala
Copy
Annetatud puu- ja köögiviljad on valmis abivajajate juurde liikuma.
Annetatud puu- ja köögiviljad on valmis abivajajate juurde liikuma. Foto: Toidupank

Detsembri jooksul sai kõikides Rimi kauplustes teha annetusi Toidupangale. Kokku annetasid inimesed Toidupangale 18,4 tonni toidukaupa, millele poekett lisas poolt 18,4 tonni puu- ja köögivilju. Viljandimaa abivajajaile jagab Toidupank lähikuudel 1,1 tonni puu- ja köögivilju.

"Toidupank ootab enamasti annetuseks sellist toidukaupa, mis on pika säilivusajaga, nagu näiteks kuivained või konservid ja purgisupid. Palju keerulisem on värskete toiduainete ning puu- ja köögiviljaga, mida on küll väga vaja, kuid mis nõuavad kindlat hoiustamise temperatuuri ja kiiret laialijagamist," rääkis Toidupanga juht Piet Boerefijn. "Rimiga on meil kokkulepe, et saame annetuseks tehtud puu- ja köögiviljast võtta vajaliku koguse just siis, kui meil tarvis on. Viljandimaal lähevad annetuseks saadud puu- ja köögiviljad toidupakkidesse järgmise kolme kuu jooksul.“

Toidupanga juht märkis, et toiduabi vajajate hulk on alates oktoobrist aina kasvanud. "Toiduabi saab meilt nüüd 60 protsenti rohkem inimesi kui tavaliselt. Aitäh kõigile annetajatele ja vabatahtlikele, kes meile appi tulid!"

Sel korral otsustas Rimi anda iga kilo annetatud toidu kohta kilo puu- ja köögivilju. Inimestel on aga Rimi e-poes võimalik teha koos ostuga rahaline annetus, et Toidupank saaks sõidutada toidupakid ka kõige kaugemasse Eesti nurka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles