Viljandi haigla lisas koroonaosakonda voodeid

Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Ene Veiksaar

Viljandi haigla ​COVID-19 haigetele mõeldud 26 voodikohast oli neljapäeval hõivatud kümme. Ükski neist polnud hingamisaparaadi all, sest intensiivravi vajavad haiged saadetakse praegu veel ravile Tartusse.

Viljandi haigla juhatuse liikme Mart Kulli teatel oli eile haiglas kümme COVID-19 patsienti ja nad kõik on selleks loodud koroonaosakonnas, kuid terviseameti korralduse kohaselt on haigla sel nädalal oluliselt suurendanud COVID-19 patsientide ravimise suutlikkust ja ollakse valmis uute haigete saabumiseks.

Kui eelmisel aastal loodi Viljandi haiglas COVID-19 patsientide osakond, siis oli seal alla kümne voodikoha. Jaanuaris suurenes see 14-ni ning nüüd on voodikohti 26. Haigla kinnitusel ollakse valmis neid veel lisama. Viljandi haiglas kokku on tavaolukorras 148 voodikohta.

Põhja-Eesti meditsiinistaabist on toodud Viljandi haiglasse ravile mitu patsienti ning teistest Lõuna-Eesti maakondadest on haigeid siia toodud varemgi. Nakatunuid on Viljandimaal viimastel päevadel rohkem juurde tulnud ka Viljandimaal ning neljapäeval teatas terviseamet maakonnas koguni 49 uuest nakkusjuhust.

Kiirelt leviva haiguse tõttu on kannatanud ka Viljandi haigla plaaniline ravi ning esialgu on see puudutanud kirurgiliste erialade plaanilist ravi. "Mittekirurgilist plaanilist ravi me ei ole piiranud ja ka kirurgiline erakorraline ravi jätkub tavalises mahus," kinnitas Kull.

Tagasi üles