Andres Herkel: Jüri Ratase uued ülesanded

Andres Herkel
, kolumnist
Copy
Riigikogu juhatuse esimeheks valiti Jüri Ratas (Keskerakond), esimeseks aseesimees Hanno Pevkur (Reformierakond) ja teiseks aseesimeheks Martin Helme (EKRE).
Riigikogu juhatuse esimeheks valiti Jüri Ratas (Keskerakond), esimeseks aseesimees Hanno Pevkur (Reformierakond) ja teiseks aseesimeheks Martin Helme (EKRE). Foto: Tairo Lutter

KAS MÄLETATE, mis oli meil kõigi päevauudiste keskmes jaanuari esimestel nädalatel? Riigikogus murti piike abielureferendumi muudatusettepanekute hääletamise pärast. Esitati 9386 muudatusettepanekut, pärast lahinguid komisjonis jäi neid järele viis ja ees seisnuks kohtuvaidlus. Kui aga riigikogu asunuks vaheaegu võttes kõiki ettepanekuid hääletama, kestaks see seniajani.

Tõsi, pärast Porto Francoga seotud skandaali, valitsuse vahetumist ja väga dramaatiliseks pöördunud koroonaolukorda tundub see paljudele kui kauge teema kapi tagumisel riiulil. Pole seda eelnõu ega koalitsioonigi. Paraku kinnitavad kogemused, et kõik halvad praktikad, milleni riigikogu oma töös laskub, korduvad varsti. Toome meenutuseks kimbu tsitaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles