Helir-Valdor Seeder ei kuulu enam riigikogu juhatusse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Helir-Valdor Seedril on aastatepikkune riigikogu töö juhtimise kogemus. Neljapäevast on parlamendil aga uued juhid.
Helir-Valdor Seedril on aastatepikkune riigikogu töö juhtimise kogemus. Neljapäevast on parlamendil aga uued juhid. Foto: Sander Ilvest / Postimees

2019. aasta aprillist riigikogu aseesimehe ametit pidanud viljandlasel Helir-Valdor Seedril tuli täna see ametikoht loovutada, sest pärast Isamaa võimuliidust väljajäämist teda aseesimehe kandidaadiks ei seatud.

Riigikogu valis neljapäeval uueks esimeheks Keskerakonna juhi, paar kuud tagasi oma erakonna korruptsioonikahtlustuse tõttu peaministri kohalt lahkunud Jüri Ratase. Aseesimeesteks said Reformierakonna liige Hanno Pevkur ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liider Martin Helme.

Helir-Valdor Seeder valiti riigikogu aseesimeheks 2019. aasta 4. aprillil. Tänavu 8. veebruaril tema ametikoht juriidiliselt muutus: varem oli ta olnud parlamendi esimene aseesimees, siis sai temast teine aseesimees. Riigikogu aseesimees oli Seeder ka 2015. aasta märtsist 2016. aasta detsembrini. 2007. aasta kevadest 2014. aasta kevadeni töötas ta põllumajandusministrina.

Neljapäevast alates jätkab Isamaa erakonna esimees ja Viljandi linnavolikogu juht Helir-Valdor Seeder riigikogu liikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles