Endise linnavolikogu liikme kohtuistung lükkus edasi

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Endine Viljandi linnavolikogu liige Valter Vaha astub kohtu ette aprilli alguses.
Endine Viljandi linnavolikogu liige Valter Vaha astub kohtu ette aprilli alguses. Foto: Elmo Riig

Täna pidi Tallinnas kohtu ette astuma endine Viljandi linnavolikogu liige Valter Vaha vägivallaga toime pandud raske avaliku korra rikkumise eest. Süüalune esitas eile kohtule taotluse istung edasi lükata tervislikel põhjustel ning kohus rahuldas selle. Vaha peab esitama kohtule arstitõendi.

Kohtu pressiesindaja Viivika Siplase sõnul lükkas kohus istungi edasi süüdistatava taotlusel ning see tuleb Harju maakohtu Tallinna kohtumajas 5. aprillil. Samuti lisas ta, et kohus ootab süüdistatavalt arstitõendit terviseprobleemide tõendamiseks.

Põhja prokuratuuri teatel saadeti kriminaalasi kohtusse üldmenetluses. Valter Vaha süüdistatakse avaliku korra raskes rikkumises, mis on toime pandud vägivallaga. «Süüdistuse järgi peksis Vaha tänavu veebruaris kannatanut ja urineeris tema peale. Et ta pani vägivallateo toime teiste inimeste juuresolekul, ohustas ta seeläbi ka kõrvaliste inimeste turvatunnet ja häiris neid. Seetõttu saadeti kriminaalasi kohtusse avaliku korra raske rikkumise paragrahviga,» teatas Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg. Süüdimõistmise korral võib kohus sellise teo eest karistada rahatrahvi või kuni viie aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles