Oktoobrikuu teisel nädalal peetakse mulgi nädalat, et esile tõsta Mulgimaad. Viljandi muuseumis tuleb mitmeid sündmusi, mis tutvustavad piirkonnale iseloomulikke toite, mustreid ja traditsioone. Tänavu saab tegevustes aktiivselt osaleda mulgi pudru valmistamisel, mulgi mustrite uurimisel ja joonistamisel ning Halliste või Karksi kinnaste kudumisel.
Oktoobrikuu teisel nädalal peetakse mulgi nädalat, et esile tõsta Mulgimaad. Viljandi muuseumis tuleb mitmeid sündmusi, mis tutvustavad piirkonnale iseloomulikke toite, mustreid ja traditsioone. Tänavu saab tegevustes aktiivselt osaleda mulgi pudru valmistamisel, mulgi mustrite uurimisel ja joonistamisel ning Halliste või Karksi kinnaste kudumisel. Foto: Mari Saarela

Soome-ugri 2021. aasta kultuuripealinna Abja-Paluoja korraldajad Mulgi Kultuuri Instituudist ja Mulgi vallast kutsuvad soome-ugri rahvaid üles jagama arhaliste mustrite lugusid, et tutvustada neid ülejäänud sugulasrahvastele.

Soome-ugri kultuuripealinna kommunikatsioonijuht Kaidi Reinart ütles, et on olemas Mulgi, Võru, Seto, Muhu ja Kihnu paikkondlikud mustrid, aga ka teised erinevad soome-ugri rahvaste mustrid.

Kommentaarid
Copy