Maskikandjad järgivad ka moesuundi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Vabariigi aastapäeva üritusel kandis president Kersti Kaljulaid rahvarõivakomplektiga kokkusobivat näokatet, mille valmistas stilist Anu Lensment.
Vabariigi aastapäeva üritusel kandis president Kersti Kaljulaid rahvarõivakomplektiga kokkusobivat näokatet, mille valmistas stilist Anu Lensment. Foto: Siim Lõvi (ERR)

Soovituslik on kanda maski. Maski kandmine on kohustuslik. Need soovitused ja käsud, mis aasta eest kõlasid, on tõenäoliselt kõigil veel hästi meeles. Nüüd on maski kanda juba norm ja selle eirajat vaadatakse pika pilguga. Isegi kui arvate, et hüppate poeuksest sisse ainult kolmeks minutiks, et leiba-saia osta, siis suure tõenäosusega te uksest kaugemale ei jõuagi. Mask on norm ja selle puudumisel oled avalikus ruumis persona non grata.

Ehk on paljudel meeles seegi, et aasta eest valitses Eestis tõeline maskikriis. Maskitarned hilinesid, õigel ajal saabunud tarnetest ei jätkunud ja nendest jagus nagu praegu koroonavaktsiinigi – vähestele valitutele. Kauplustes ja apteekides said sinivalged kolmekordsed meditsiinilised maskid lennult otsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles