Viljandi vald plaanib ringteele püstitada suure labajalgadega käe skulptuuri (11)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Teose "Sammud Viljandi" autori Rasmus Eisti sõnul on see kui käežest, mida kasutatakse liikumise näitamiseks.
Teose "Sammud Viljandi" autori Rasmus Eisti sõnul on see kui käežest, mida kasutatakse liikumise näitamiseks. Foto: Rasmus Eist

Koostöö Tartu kõrgema kunstikooliga Pallas toob Viljandi linna piirile paariks aastaks skulptuuri, millel on kujutatud käte ja peata keha linna poole astumas. Viljandi vallavalitsus hakkab nüüd kunstnikuga läbi rääkima, kui palju teos maksma läheb ja millal see valmis võiks saada.

Viljandi vald otsis skulptuurikonkursiga Viljandi–Tartu maanteele Viiratsi ringtee haljasalale sobivat ajutist kunstiteost. ​Oma töö esitas konkursile seitse Pallase tudengit ja õppejõudu ning võidutöö "Sammud Viljandi" selgus sel nädalal.

​Konkursi võitja, Pallase skulptuuriosakonna juhataja abi Rasmus Eist rääkis, et idee teha skulptuur käest, mis lõpeb jalgadega, tuli tal töötegemise käigus juhuslikult. "Hakkasin kavandeid mõtlema ja mul oli neid päris palju. Tuuseldasin neid vaikselt käega, siis vaatasin tükk aega oma kätt ja mõtlesin, et okei, see võib kuidagi nagu olla," meenutas ta. Eisti sõnul sümboliseerib see kahe sõrmega tehtav žest inimest ja liikumist vormis. "Mõtlesin, et oleks hästi tore, kui sellel oleks ka jalad all."

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles