Presidendi kultuurirahastu ootab sotsiaaltööpreemia kandidaate

Priscilla Õmblus
Copy
Täna tähistatakse rahvusvahelist sotsiaaltööpäeva, ühtlasi ootab presidendi kultuurirahastu sotsiaaltööpreemia kandidaate.
Täna tähistatakse rahvusvahelist sotsiaaltööpäeva, ühtlasi ootab presidendi kultuurirahastu sotsiaaltööpreemia kandidaate. Foto: Marko Saarm

Sotsiaaltööpreemia on mõeldud inimesele või organisatsioonile, kelle tegevus aitab parandada ühiskonnas ebasoodsal positsioonil olevate inimeste toimetulekut ja elukvaliteeti.

Täna tähistatakse rahvusvahelist sotsiaaltööpäeva, mis on sel aastal pühendatud inimestevahelisele solidaarsusele. Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi sõnul oleme solidaarsust ja just sotsiaalvallas tegutsejate pingutust viimase aasta jooksul aina enam vajanud ja õnneks ka näinud ja kogenud.  

"Näiteks vanemaealiste heaolu on saanud tugeva löögi ja hooldekodud on pidanud hakkama saama keeruliste väljakutsetega. Paljud vanemaealised on pidanud toime tulema üksildusega, vajanud abikätt tegevustes, mis enne pandeemiat tundusid nii enesestmõistetavad. Kannatada on aga saanud paljude teistegi vaimne, füüsiline ja majanduslik heaolu ning turvatunne," rääkis Kaljulaid. "Sotsiaaltööpreemia annab võimaluse tunnustada neid inimesi ja organisatsioone, kes ei ole jäänud abivajadusele pealtvaatajaks, vaid hoopis appi tõtanud – olgu siis jõu või nõuga," lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles