NÄDALAVAHETUS Päästjad tegelesid kütteseadmetega ning politseinikud lähisuhtevägivallaga

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Nädalavahetusel tegelesid päästjad kahel korral kütteseadmetega ning ühel korral manitsesid tuulise ilmaga lõkke süütanud majaomanikku.
Nädalavahetusel tegelesid päästjad kahel korral kütteseadmetega ning ühel korral manitsesid tuulise ilmaga lõkke süütanud majaomanikku. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalavahetusel pidid politseinikud tegelema lähisuhtevägivalla lahendamisega ja napsitamisega liiale läinud inimestega. Päästjad said nädalavahetusel kaks kütteseadmetega seotud väljakutset ning tegelesid tuulise ilmaga tehtud lõkkega.

Viljandi politseijaoskonna Facebooki lehel avaldatud postituses on kirjas, et nädalavahetus möödus politseinikele tavapäraselt, Viljandimaal oli 33 väljakutset. Neist viiel korral reageerisid politseinikud lähisuhtevägivalla teadetele ning kainenema toimetati neli isikut.

​Politsei tõdeb, et viljandimaalased on olnud väga tublid maskikandjad, järgivad 2 + 2 reeglit ega tungle kauplustes. "See teeb ainult rõõmu, et inimesed hoolivad üksteisest ning soovivad viiruse taandumist. Kindlasti peaks ka kergema nohuga kodus püsima ja teavitama haigussümptomitest perearsti. Vaid nii saame viiruse leviku viia miinimumini ning naasta tavapärase elurütmi juurde." 

Päästeameti pressiesindaja Marek Kiik teatab nädalavahetuse kokkuvõttes, et 12. märtsil kella 15.54 ajal süttis Viljandis Kõpu tänaval korteris pliidi soojamüüri lõõrides tahm. Elanik summutas pliidi all tule kuuekilose pulberkustutiga. Tema ülesandeks jäi enne järgmist kütmist lasta korstnapühkijal kütteseadmed üle vaadata ja korralikult puhastada.

13. märtsil kella 19.31 ajal tehti Viljandis Uku tänaval tuulise ilmaga lõket, millest lendavad sädemed ohustasid maja. Päästjad andsid korralduse ohtlik lõke kustutada.

14. märtsil kella 3.02 ajal andis Viljandi vallas Pulleritsu külas vingugaasiandur märku elumajja imbunud vingugaasist. Pere ärkas häire peale üles ja läks majast välja. Päästjad leidsid ahjust hõõguva tuki, mis oli sinna jäänud liiga vara suletud siibri tõttu. Tänu vingugaasiandurile ei saanud seekord keegi  raskemalt viga. Vingugaasiandur, mis aitab õhust tuvastada nähtamatu ja lõhnatu, kuid ülimürgise vingugaasi, muutub alates järgmisest aastast kõigis tahkekütteseadmetega hoonetes kohustuslikuks. Alates käesoleva aasta 1. märtsist on vingugaasiandur juba kohustuslik kõigis gaasikütteseadmetega hoonetes. Loe rohkem siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles