Kirikud leiutavad kogudusega suhtlemiseks nutikaid lahendusi

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandi baptisti koguduse pastor Allan Helde ütles, et kirik on praegu suletud, et kommunaal­kulusid kokku hoida. Jumalateenistusi saab vaadata internetist ning esmaspäeval osaleda koguduse palvetunnis Zoomis.
Viljandi baptisti koguduse pastor Allan Helde ütles, et kirik on praegu suletud, et kommunaal­kulusid kokku hoida. Jumalateenistusi saab vaadata internetist ning esmaspäeval osaleda koguduse palvetunnis Zoomis. Foto: Marko Saarm

Valitsuse seatud piirangute järgi võivad kirikud olla avatud vaid individuaalseks palvetamiseks. Selleks puhuks on mõni Viljandimaa kirik leidnud võimaluse olla avatud paar tundi nädalas, mõni on jumalateenistused ja kogudusega suhtlemise viinud internetti ning osa on suletud.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Viljandi praost Marko Tiitus, kes on ka Viljandi Jaani koguduse õpetaja, ütles, et kirikuvalitsus andis vaimulikele juhised, mis lähtuvad valitsuse ja terviseameti korraldustest. «See on päevselge, et me avalikke jumalateenistusi praegu pidada ei saa,» lausus Tiitus. «Küll aga on lubatud pidada kiireloomulisi ja eraviisilisi talitusi, nagu matused, armulaud ja ristimised. Need toimuvad privaatselt või matuste puhul lähedaste ringis. Jälgitakse kõiki ettevaatusabinõusid, kantakse maske või visiire ja hoitakse 2 + 2 vahemaad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles