Aivar Kaljusaar: kaks sammu ees või kaks sammu taga?

, vaatleja
Copy
Aivar Kaljusaar: «Kuidas näiteks jõuda vaktsineerimisega eesliini töötajate juurest kõigi teiste juurde. Kas saadame vanainimestele e-kirju?»
Aivar Kaljusaar: «Kuidas näiteks jõuda vaktsineerimisega eesliini töötajate juurest kõigi teiste juurde. Kas saadame vanainimestele e-kirju?» Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

KUNAGI OLI käibel fraas, et pätid on miilitsast alati kaks sammu ees. Kui püüda seda praegustesse oludesse tuua, võiks öelda, et viiruste loojad on küberturvalisuse loojatest alati sammu võrra ees – ega muidu kaasaks lukutootjad tootmisprotsessi ka murdvargaid. Võib öelda ka seda, et COVID-19 on meie piirangutest kaks sammu ees. Nenditakse ju, et viiruse peiteaeg varieerub ja võib ulatuda kahe nädalani. Piltlikult öeldes on üks nädal üks samm.

Mida ma sellega öelda tahan? Seda, et need sammud, mis nüüd astuti, oleks tulnud astuda juba kaks nädalat tagasi. Tagantjärele tarkus on muidugi kõige targem, aga selline olukord on olnud peaaegu kõigil meie naabritel. Miks me õppust ei võtnud ja tahame ise jalgratast leiutada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles